Skip to main content
Käyttäjätarinat

Aitojen yli Honeystyn avulla

Jaakko Linnus on nuori yleisurheilija, joka kilpailee nykyään päälajinaan 400 metrin aitajuoksussa. Nuorten maajoukkueeseen kuuluva Jaakko tavoittelee paikkaa vuoden 2023 U23 EM-kilpailuissa ja tähtää kisoihin Honeystyn energiageelin tukemana.

Jaakko Linnus kilpailee SM-tasolla ja osallistui edellisellä kaudella myös aikuisten Suomi-Ruotsi -maaotteluun. Satunnaisesti muillakin matkoilla kilpaileva nuori urheilija treenaa ja kilpailee tavoitteellisesti kohti lajin huippua. Kilpailut ja kehittyminen ovat Jaakolle suurimpia motivaation lähteitä ja tämän tueksi hän alkoi hyödyntää harjoittelussaan myös kotimaista energiageelituotetta Honeystyä.

400 metrin aitojen harjoittelu on hyvin monipuolista ja harjoituksiin kuuluu joka viikko erilaisia nopeutta, kestävyyttä, voimaa ja lihaskuntoa kehittäviä harjoitteita. Myös hyppyjä, loikkia ja tietysti aitaharjoituksia mahtuu lajitreeniin kattavasti.

 

Palautuminen avainasemassa

Urheilijan hyvinvointi perustuu pitkälti palautumiseen, koska kehitys tapahtuu levossa. Terveellinen ruoka ja riittävä uni on tärkeimmät hyvinvoinnin tekijät. Energiageeleistä saa myös palautumiseen apua, koska ne auttavat kehoa kestämään hermolihasjärjestelmän väsymistä.

Väsyneenä harjoittelusta ei ole periaatteessa hyötyä ja kilpailutuloksiinkin sillä on negatiivinen vaikutus, joten pyrin aina nukkumaan riittävästi. Energiageeliä käytän tehostamaan harjoittelun tuloksia. Energiageeli ei varsinaisesti tee treeniä puolestani, mutta se auttaa minua parempiin suorituksiin. Eli käytän geeliä melkein kaikissa harjoituksissa tehostamaan niiden toimivuutta”, kommentoi Jaakko.

Jaakko Linnus on löytänyt Honeystyn energiageelistä suosikkituotteensa.

Urheilijan kroppa ei lisäaineita kaipaa

Käytettävien tukituotteiden lisäaineettomuus on urheilijoille tärkeää. Yksinkertainen tuoteseloste auttaa myös ymmärtämään kehossa tapahtuvia muutoksia.

Hunaja luonnollisesti antaa hiilihydraatteja elimistöön ja niitä tarvitaan myös urheilusuorituksessa, joten geeli antaa hetkellisen boostin esim. pitkissä juoksuharjoituksissa. Arvostan Honeystyn kotimaisuutta, lisäaineettomuutta, makua ja etenkin sen tuomaa lisäenergiaa suoritukseen”, Linnus kertoo.

Honeystyä suositellaan nauttimaan sekä ennen suoritusta että sen jälkeen. Pitkäkestoisiin harjoituksiin varaudutaan yleensä tankkaamalla geeliä myös erätauolla, juoksukilpailun juomatauolla tai lepohetkissä.

Pitkillä lenkeillä saatan käyttää energiaa säännöllisesti esim. 25 minuutin välein, mutta normiharjoittelussa usein silloin, kun treeni on kestänyt jo yli tunnin ja vielä on toinen puolisko jäljellä. Valitsen lisäravinteet yleensä tarpeen mukaan, mitä milloinkin tarvitsee. Plussaa on kotimaisuus ja hyvä maku tietysti”, jatkaa Jaakko Linnus.