Skip to main content
Käyttäjätarinat

Erämaassa Honeystyn kanssa

Elli Österberg kävi polkemassa Kaldoaivi Ultratrailin Honeystyn kanssa 14.8.2021. 

Maantiepyöräkilpailu Road 260 km käytiin Tenojoen vartta, Paistunturin erämaa-alueen ympäri. Reitti kulki Muotkatunturin erämaan ja Kaldoaivin erämaan reunoja pitkin. 260 ajokilometriä, yli 2000m vertikaalinousua ja 11,5h pyörän selässä tarjosi kestävyysurheilun harrastajalle haastetta.

Kaldoaivin maisemat

Kaldoaivin erämaamaisemat tulivat Trailin osallistujille tutuiksi.

Maaliin päästäkseen on koneeseen saatava n. 250 kaloria tunnissa sekä riittävästi nestettä ja elektrolyyttejä.

Herkkävatsaiselle ja energian imeytymisen kanssa kamppailevalle pitkät matkat vaativat hyvää suunnittelua ja tuotteet tankkaukseen on valittava ja testattava itselle juuri sopiviksi.

Honeystyn geelit oli ensimmäistä kertaa kisassa minulla mukana. Niihin toki olin totutellut jo pidemmissä treeneissä aikaisemmin sekä juoksussa että maantiepyörän selässä“, kommentoi Elli taustaansa.

Elli ajoi suurimman osan matkasta porukassa, jossa vetovuoroja oli mahdollisuus kovilla etapeilla vaihdella.

Honeystyn geeli toimii myös juomasekoituksena

Tähän kisaan Elli kokkaili oman pullollisen energiaa. Ellin tehojuoma koostui keitetystä vedestä, johon sekoitettiin useampi Honeystyn pakkaus. Liemi oli tuhti ja energiapitoinen, koska matkalla on vain hyvin rajallinen määrä oheistarvikkeita mukana.

Maantiepyörän varustus on hyvin niukka. Ellin energiapommi kulki mukana juomapullossa, johon oli sekoitettu sekä kuumaa vettä että Honeystyn geelejä.

 

Tarkoitus oli saada helposti vauhdissa nieltävä ja hyvin energiapitoinen juoma. Siinä Honeystyn geelit toimivat hyvin ja edellisenä iltana tehty keitos pysyi juoksevana koko kisan ajan“, kertoo Österberg kokemuksiaan.

Lisäksi geelit kulkivat sellaisenaan ajoasun taskussa ja niitä kului 1-2 tunnissa. Pakkaus toimi Ellin kokemuksen mukaan hyvin ja oli yhdellä kädellä avattavissa ja nautittavissa kovassakin ajossa.

Energiantarpeeni täytin kisassa Honeystyn geeleillä, sekä suolatuilla manteleilla ja energiapatukoilla. Kisajärjestäjän tarjoamissa huolloissa nappasin banaania ja suklaata lisäksi. Täytyy todeta tankkauksen onnistuneen hyvin, sillä näillä eväillä päästiin podiumille – naisten sarjan kolmanneksi. Honeystyn geeleillä mennään siis kisastartteihin jatkossakin!

Honeysty onnittelee Elliä loistavasta suorituksessa ja toivottaa varsin energisiä kilometrejä myös tuleviin kilpailuihin!