Skip to main content
Käyttäjätarinat

Honeysty ampuu haulit kohteeseen

Suomen sporting-ammunnan maajoukkueessakin edustanut Kai Hämäläinen pääsi testaamaan hunajaisen Honeysty-energiageelin vaikutuksia ammunnassa. Suurta keskittymistä kysyvissä ammunnan lajeissa energiatasapaino on äärimmäisen tärkeässä roolissa. Kai tykästyi tuotteen ominaisuuksiin ja uskoo sille löytyvän kohderyhmää muistakin tarkkuuslajeista.

Kai Hämäläinen (42) ajautui urheilullisen ampumisen pariin monen muun kanssaurheilijan tavoin metsästyksen parista. Nykyään Hämäläisellä on takanaan jo yli kymmenen vuotta kilpauraa ja tavoitteena on säilyttää asema Suomen kärkiampujien joukossa myös tulevaisuudessa. Kai kuuluu Suomen muiden huippuampujien tapaan Beretta Team Finlandiin, josta löytyvät sekä skeet-, trap-, että sporting-ampujat.

Ampumisen eri lajeissa työvälineenä on haulikko, mutta kiekkojen lentosuunta ja maasto vaihtelee eri lajeissa. Skeet ja trap ammutaan stadionolosuhteissa kun taas sporting tapahtuu maastossa useilla ampumarasteilla. Kai Hämäläisen lajeina on sporting-lajit, joissa kilpailujen huollot tapahtuvat vaihtelevissa puitteissa, joihin ei ole mahdollista kuljettaa suurta määrää välineitä tai tuotteita.

 

Keskittyminen kohdistetaan aina kiekon keskipisteeseen

Maailman top 50 huippua tavoitteleva Hämäläinen kertoo ampumalajien olevan todella mielenkiintoisia ja pitkästä urasta lajin parissa haaveileville sopivia. Itsensä tunteminen on hyvä porkkana ikuisen oppimisen lajissa. Matka maailman huipulle on kivinen, maailman taso on kova ja Suomen haastavat harjoitteluolosuhteet lisäävät työn määrää. Kokemuksesta ja iän tuomasta viisaudesta on hyötyä kovassa kilpailuissa, jossa yhdellä ohilaukauksella voi pudota useamman kymmenen sijaa. Realistiset tavoitteet ja rehellinen mielikuva sen hetkisestä taitotasosta auttavat kehittymisessä.

Ampumisessa hauskinta on tietysti osuminen ja itsensä voittaminen. Vastaavasti ikävintä on tietysti ohi ampuminen ja alisuorittaminen, jota voi onneksi loputtomasti harjoitella. Motivoivinta ammunnassa on juuri kehittyminen, itsensä tunteminen ja tunne omista kyvyistä. Jokainen ampuja haluaa olla paras, mutta kilpakavereiden porukassa aina kannustetaan myös toisia”, taustoittaa Kaitsu lajin parhaita ominaisuuksia.

Kai totesi Honeystyn geelin tehokkaaksi vireystilan kohentajaksi, joka väistämättä parantaa myös keskittymiskykyä. Jotta väsymys ei paina päälle h-hetkellä, Kai suosittelee nauttimaan geeliä säännöllisesti.

Väsymys näkyy lajeissamme yleisen mielialan putoamisena. Ajatukset harhailevat ja focus hajoaa. Kun suorituksista puuttuu rentous, silmät ja ajatus eivät toimi ja suoritus on väkinäistä yliyrittämistä. Itse nautin Honeystyn ennen jokaista layouttia eli kilpailusuoritusta, joiden kesto vaihtelee 30 minuutista yhteen tuntiin.”

Kai Hämäläinen ampumakilpailussa

Kai Hämäläinen suosittelee ammunnan harjoitteluun Honeystyä kerran tunnissa. 

 

Ammuntaa harjoitellaan myös ilman aseita

Ammuntaharjoitteluun kuuluu paljon lajitekniikoiden läpikäyntiä ja lajinomaista ampumista. Lisäksi eri lajien ampujat tekevät oheisharjoitteita kuten kävelyn kaltaista matalasykkeistä liikkumista ja lihaskuntoa esimerkiksi kahvakuulalla.  Ampumatarkkuutta parannetaan säännöllisillä sensomotorisilla harjoitteilla ja käsisilmäkoordinaatioon keskittyvillä harjoituksilla.

Kaikessa huippu-urheilussa varusteilla on tärkeä osa menestystä. Hyvät kengät, ylävartalon vaatetus, ampumaliivi ja -lasit, kuulosuojaimet ja lakki ovat perusvarusteita, joiden pitää olla istuvia ja niissä pitää pystyä helposti liikkumaan. Suoritusta voi tukea myös lisäravinteilla ja täsmätuotteilla, kuten energiageelillä.

Kai arvostaa erityisesti Honeystyn hyvää makua ja vatsaystävällisyyttä. ”Lepo ja ravinto ovat ammunnassakin se kaiken perusta, mutta nesteytys ja tasainen energiansaanti ovat lisäksi avainasemassa. Lisäravinteista poimin omaan varustekassiini ne, jotka toimivat itselleni parhaiten.”

Kai Hämäläinen esittelee Honeystyn energiageeliä

Kaitsu muistuttaa, että mitään ei saa ilmaiseksi, tavoitteiden eteen pitää olla valmis tekemään töitä. Harjoittelu on kaikissa lajeissa aina välillä puuduttavaa ja tylsää, mutta kaikkien osa-alueiden pitää olla huippuunsa hiottuja jos janoaa kehitystä harrastuksessa tai kilpailussa.