Skip to main content
Käyttäjätarinat

Honeysty on verkolla vastassa torjumassa tiimille pisteitä

Kesän rantalentopallokentillä lentää paitsi pallo, myös Honeystyn energiageeli. Pitkän linjan lentopalloilijat Venla Raitala ja Neea Hoteila tekevät kuluneena kesänä uuden aluevaltauksen rantalentopallon puolella ja tähtäävät lajin toiseksi korkeimmalla tasolla JNBT-turnauksissa kärkisijoille. Helteisellä hiekalla pelaaminen kuluttaa paljon voimia, joita kaksikko paikkaa kotimaisella hunajageeli Honeystyllä.

Beach volley eli biitsilentis on lentopallon sisarlaji, jota pelataan kahden hengen pareissa. Biitsi on nopeatempoinen ja haastava, hiekalla pelattava pallopeli, jossa olosuhteet vaikuttavat oleellisesti pelin kulkuun. Suomessa biitsikausi sijoittuu kesään ja on vahvasti ulkoilmalaji. Vaikka lajin peruselementit ovat tavallisen lentopallon kaltaisia, ovat ammattilaisetkin uudessa lajissa noviiseja. Raitala ja Hoteila ovat menestyneet suomalaisen lentopallon korkeimmalla tasolla, mutta biitsin puolella työ täytyy aloittaa lähes alkutasolta.

Honeystyn biitsilentispari

Turun yliopistossa opiskelevat Neea ja Venla viettävät lähes kaikki kesän viikonloput rantalentiskisoissa.

Ensimmäisenä biitsikesänä duon kehitys on ollut huimaa ja uusien tekniikoiden ja taktiikoiden opettelu on sujunut aikaisemman taustan ansiosta ripeästi. Yhteispeli ja parin välinen yhteys on tärkeä osa pelaamista, mutta sen kehittäminen on myös erittäin motivoivaa. Pelialustana toimiva pehmeä hiekka on myös melko poikkeuksellinen urheilualusta, joka vaatii erittäin hyvää kuntoa.

Onnistumisen kokemuksia saa etenkin tiukoista pudotuspeleistä. Pelaaminen on parasta, kun molemmat pelaajat pääsevät flow-tilaan ja ylittävät itsensä. Flow-tilaan pääseminen edellyttää sitä, että pelissä on tunteella mukana ja jokaiseen palloon jaksaa keskittyä hyvin. Edellytyksenä tälle on se, että päivän aikana ravinnosta saa riittävästi energiaa ja nesteytys on kunnossa”, Hoteila taustoittaa menestyksen eväitä.

 

Hunajainen energiageeli toimii kaikissa olosuhteissa

Biitsilentis jää monelle mieleen aurinkoisista valokuvista, mutta peliä pelataan olosuhteiden armoilla usein myös kovassa sateessa. Rankkasade tai paahtava helle antavat lajille oman jännityksensä, mutta energiatasoilla on myös iso rooli. Honeystyn väreissä pelaava kaksikko ylläpitää hyvinvointiaan liikkumalla monipuolisesti, syömällä terveellisesti ja huolehtimalla riittävästä levosta.

Biitsissä korostuu laadukkaiden tuotteiden käyttö turnausten aikana. Turnaukset voivat kestää aamuyhdeksästä iltayhdeksään, joten ravinnon ja nesteiden tankkaaminen on tärkeässä osassa jaksamisen kannalta. Pelejä saattaa olla useampi peräkkäin ilman kunnollisia taukoja, jolloin energiaa pitää saada nopeasti ja helposti pelien ja erien välissä. Tähän käyttöön Honeysty on huipputuote”, kehaisee Raitala.

Lajin harjoitukset koostuvat yhteisistä treeneistä muiden parien kanssa. Venla toimii torjuvana ja Neea puolustavana pelaajana, joten harjoitteet eroavat välillä myös pelipaikoittain. Lajiharjoitusten lisäksi he pitävät yllä kestävyyskuntoa lenkkien ja porrastreenien avulla, kuntosali puolestaan tukee voimaharjoittelua.

Naiset kertovat tankkauksen olevan erityisen tärkeää koko kisapäivän ajan: ”Ulkoilmassa oleminen ja helteessä pelaaminen vie voimia, etenkin jos tankkaus ei ole onnistunut. Väsymyksen painaessa keskittyminen herpaantuu herkemmin, pallokosketusten laatu laskee ja pelin taso yleisesti heikkenee. Beach volleyssa kentällä on vain kaksi pelaajaa, joten kummankin tulee keskittyä jokaiseen palloon erityisen hyvin. Pienessä määrässä energiageeliä on runsaasti energiaa, joka pitää verensokerit ylhäällä. Näin ollen vireystaso pysyy ylhäällä ja jokaiseen palloon jaksaa keskittyä hyvin.

Biitsilentiksen pelaamista

Biitsilentiksen turnaukset ovat pitkiä. Tankkaus on avainasemassa kun pelejä pelataan kellon ympäri.

 

Laadukkaan lisäenergian käyttö antaa kilpailuetua

Neea ja Venla valitsevat lisäravinteet käyttötarkoituksen ja arvomaailman mukaan. Geelejä kuluu treenatessa ja kilpailtaessa iso määrä. Nopea, helposti sulava energia, maku ja näppärä pakkaus ovat olleet biitsipelaajien mieleen.

Pidämme energiageelejä aina kentän lähettyvillä, jotta hiilihydraattitasot pysyvät hyvinä koko pelin ja myös koko turnauspäivän ajan. Energiageelin käyttämisen jälkeen ei ole kertaakaan turnauksessa tai treeneissä tullut väsynyt tai voimaton olo energiatasojen vuoksi. Pelikaverimmekin ovat kyselleet jo, mistä tuotetta saa, kun olemme pitäneet energiageelejä kenttien vierellä”, raportoivat Neea ja Venla kilpailupaikalta.

Aidosti tyytyväinen käyttäjä haluaa auttaa myös kilpailijoitaan menestymään. Honeystyn kumppanuudella biitsiduo on päässyt kesän aikana viemään kotimaisen urheilugeelin ilosanomaa laajasti Suomen eri pelikentille.

Haluaisimme lähettää terveisiä kaikille urheilijoille, jotka pohtivat energiageelien ottamista osaksi omaa treenaamista. Kokeile Honeystyn energiageeliä esimerkiksi kestävyysharjoittelussa ja huomaat varmasti eron omassa jaksamisessasi. Kun omista energiatasoista huolehtii jo suorituksen aikana, niin myös suorituksen jälkeinen olo helpottuu”, tsemppaavat Hoteila ja Raitala muita liikkujia.