Skip to main content
Käyttäjätarinat

Täyttä ravia hunajaisin askelin

Honeystyn energiageeli tulee jatkossa tutuksi myös hevosurheilun parissa. Kaarinalaisen Marie-Helen Janssonin ansiosta hunajainen energiageeli kasvattaa käyttäjäjoukkoaan raviratsastuksen eli Montén parissa. Nuoresta iästään huolimatta pitkän uran kilpaesteratsastuksessa tehnyt Jansson on montén parissa uusien haasteiden edessä. Hevosurheilu kysyy voimaa ja nopeutta erityisesti hevoselta, mutta se vaatii myös ratsastajalta rautaista kuntoa ja kestävyyttä. Energiageeli on loistava lisä ratsastajalle, jonka aikatauluun satulassa eivät rauhalliset ateriat aina istu. 

Monté eli raviratsastus perinteisen ravilähdön kaltainen, mutta tässä ohjastaja istuu kärryjen sijasta hevosen selässä. Montéa voisi tavallaan kuvailla laukkakilpailujen ja ravilähtöjen sekoitukseksi. Marie-Helen on harrastanut koko elämänsä menestyksekkäästi esteratsastusta, jossa kilpaillaan nopeimmasta virheettömästä suorituksesta. Oman ratsunsa loukkaantumisen vuoksi Marie-Helen päätyi kokeilemaan täysin uutta lajia hevosten parissa ja innostui heti. Ensikokeilu johti ravikortin suorittamiseen ja montéhevosen kilpailuttamiseen. Tälläkin hetkellä Marie-Helen viettää päivittäin aikaansa usean ratsun selässä, jotta tuntuma satulaan pysyy mahdollisimman vakaana. Tavoitteena ratsastajalla onkin ajaa monipuolisesti erilaisia lähtöjä useilla hevosilla ja osallistua tulevilla kausilla Montékypärät-kilpailusarjaan.

Marie-Helen Jansson ja Monteratsastus

Marie-Helen Jansson tavoittelee montératsastuksen kärkisijoja. Startteja on alla vielä melko vähän, mutta sijoitukset lähentelevät jo kärkeä.

 

Hevosurheilu kuluttaa myös ratsastajan energiatasoja

Hevosurheilu kaikissa muodoissaan on jatkuvan oppimisen laji, jossa voi kehittyä jatkuvasti. Toisin kuin useissa muissa urheilulajeissa, ikäkään ei ole aina este menestymiselle.

Lajin haastavuus viehättää ja motivoi. Olen kilpailuhenkinen ja menestys innostaa minua harjoittelemaan ahkerasti. Hevosurheilu on joskus kuluttavaa ja säiden armoilla selviytymistä, mutta eläinten kanssa työskentely saa sen kaiken unohtumaan”, kommentoi Jansson.

Hevosurheilu kuluttaa paljon energiaa jo oheistoiminnassa ja kilpailusuoritukset nostavat energiankulutuksen huippuunsa. Erityisesti montéssa kysytään tiukkaa lihaskuntoa, sillä satulassa pysytään käytännössä ilmassa, irti satulasta koko suorituksen ajan.

Marie-Helen tekee paljon oheisharjoittelua, kuten crossfittiä ja toiminnallista treeniä. Näissä lajeissa on mahdollisuus kehittää lajityypillisiä ominaisuuksia ilman hevosen rasittamista.

Olen treenannut monipuolisesti jo esteratsastusaikoinani, mutta monté on omanlaisensa laji ja vaatii uusiin asioihin keskittymistä. Olen muun muassa lisännyt ohjelmiini erilaisia pitoja, joita tarvitsen montésatulassa. Fysiikan tulee olla teräksisessä kunnossa, sillä ilman sitä lähtöön osallistuminen saattaa olla vaarallista sekä itselle, hevoselle että muille osallistujille”, taustoittaa Marie-Helen.

 

Mustikkainen Honeystyn energiageeli on Marie-Helenin suosikkimaku.

Monipuolinen treeni vaatii lisäravinteiden tukea

Puhdasta kunnon ruokaa ei koskaan voi korvata lisäravinteilla, mutta ne ovat silti tärkeä lisä hyvinvointiin. Honeystyn energiageeli sopii pienen kokonsa vuoksi erityisen hyvin hevosurheiluun, jossa monesti ollaan kilpailuvarustuksessa pitkiä aikoja ilman huoltotaukoja. Usein ratsastajan mukana kulkevat ajopuvun, kypärän, turvaliivin ja saappaiden lisäksi myös hevosen varusteet kuten satula ja sen tarvikkeet.

Yleisesti pyrin ylläpitämään hyvinvointiani sekä liikkumalla paljon että syömällä tarpeeksi puhdasta ruokaa. Hevosihmisten arki on todella kiireistä ja itselleni tärkeää olisi muistaa syödä tarpeeksi, koska kulutus on aivan älyttömän suurta. Honeystyn geelit ovat olleet hyvä lisä, sillä voin napata sellaisen jopa siinä välissä, kun vaihdan hevosia tai raveissa lämmityksen ja lähdön välillä”, Jansson kertoo tyytyväisenä.

Väsymys saattaa hevosurheilussa aiheuttaa jopa vaaratilanteita. Marie-Helen puoltaa ajatusta, että energiageelin nauttiminen säännöllisesti tukee kilpailusuorituksessa onnistumista, mutta on myös turvallisuuden tukena.

Erityisesti montéssa koen väsymyksen vaikuttavan todella negatiivisesti. Jos oma asento hevosen selässä kesken suorituksen väsymyksen vuoksi pettää, saattaa hevonen jopa laukata. Väsymys kilpailutilanteessa saattaa vaarantaa jopa muut lähdössä olijat, sillä tällöin kuski ei välttämättä pysty havaitsemaan kaikkea ympärillä tapahtuvaa tai hallitsemaan hevostaan. Honeystyn geeli auttaa selkeästi keskittymään olennaiseen.”

 

Kotimaisuus ja maku ovat Marie-Helenin mieleen

Marie-Helen mielipide maistuvasta energiaboosterista on monen urheilijan helppo jakaa. Lisäravinne jää helposti käyttämättä, jos sen nauttiminen on pakkopullaa. Monimutkainen pakkaus tai ulkomainen tuoteseloste eivät myöskään houkuttele.

Arvostan Honeystyssä erityisesti hyvää makua ja kotimaisuutta. Käytän tätä tuotetta aidosti ilolla ja ylpeydellä! Helppokäyttöisyydestä myös iso plussa. Yleensä nappaan geelin ennen suoritusta tai useamman hevosen ratsastusten välissä. Raveissa eli montén kilpailutilanteessa käytän Honeystyä lämmityksen ja itse suorituksen välillä. Koen tästä olevan itselleni hyötyä varsinaiseen suoritukseen, sillä käytän omaa energiaani paljon jo lämmityksessä, jonka teen nykyisen hevoseni kanssa pääsääntöisesti aina selästä. Lämmityksen voisi tehdä myös kärryiltä tarvittaessa, jolloin ottaisin geelin ennen varsinaista suoritusta ja sen jälkeen”, pohdiskelee Jansson.

Ylpeä Honeystyn lähettiläs kertoo olevansa kumppanuudesta kiitollinen. ”On suuri etuoikeus saada edustaa kotimaista ja laadukasta brändiä, jonka tuotteet kykenen ottamaan osaksi jokapäiväistä elämääni.”

.”